ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω καύσωνα το Υπουργείο Υγείας  δίνει εκ νέου συστάσεις για αντιμετώπιση του

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω καύσωνα το Υπουργείο Υγείας  δίνει εκ νέου συστάσεις για αντιμετώπιση του

ong>Σύμφωνα με το ΓΤΠ, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες αναμένεται να επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας υπενθυμίζουν στο κοινό βασικά μέτρα για την πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Τους συστήνουν, όπως αποφεύγουν την συχνή έκθεση στον ήλιο, όπως και της άσκοπης διακίνησης και βαριάς σωματικής άσκησης, όπως προτιμούν ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο, όπως αποφεύγουν οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα και να προτιμούν τις ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς, όπως πίνουν αρκετή ποσότητα νερού, όπως κάνουν χρήση ανεμιστήρων ή συστημάτων κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα ειδικά κατά τις ζεστότερες ώρες της μέρας και κατά τη διάρκεια της νύκτας, καλό είναι τα παράθυρα να μένουν ανοικτά, όπως κάνουν πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας. ong>Συστήνουν, επίσης, να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι εγκυμονούσες και αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά και να ζητούνται οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών. Τέλος, σε άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, συστήνεται όπως συμβουλεύονται τον γιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top